6 Eylül 2012 Perşembe

Film Ekimi 2012

Bu yıl 11. kez düzenlenecek olan Filmekimi, 29 Eylül – 7 Ekim tarihleri arasında, Türkiye’nin farklı kentlerinde sinemaseverlerle buluşuyor.

Filmekimi’nde bu yıl yine usta yönetmenlerin dünyanın belli başlı festivallerinde gösterilmiş, ödüller kazanmış son yapıtlarının da aralarında bulunduğu 40’a yakın film izleyicilerin karşısına çıkacak. Filmekimi’nin programı ise 10 Eylül’de açıklanacak. Filmekimi, 29 Eylül - 7 Ekim tarihlerinde, İstanbul’da Atlas, Beyoğlu ve Nişantaşı City’s olmak üzere üç sinemada izleyicilerle buluşuyor.

11. Filmekimi geçen yıl beş şehirle hayata geçirdiği, sinemanın en iyi ve en güncel örneklerini sadece İstanbul’a değil, Türkiye’nin farklı noktalarına eriştirme hedefini bu yıl daha da geliştiriyor. Geçen yıl ilk kez İstanbul sınırlarını aşarak Türkiye’nin beş kentinde daha sinemaseverlere ulaşan Filmekimi, bu yıl da Bursa, İzmir, Ankara, Erzurum, Diyarbakır ve Gaziantep’te düzenleniyor.

Filmekimi biletleri, İstanbul için 22 Eylül saat 10.00’dan itibaren Atlas ve Beyoğlu sinemalarında ve Biletix satış kanallarında satışta. Filmekimi gösterim saatleri, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 11.00, 13.30, 16.00, 19.00 ve 21.30.

Öne Çıkan Filmlerden Bazıları ise şöyle;
Bu yıl Cannes’da Altın Palmiye kazanan ve başrollerdeki Jean-Louis Trintignant ve Emmanuelle Riva’nın muhteşem oyunculuklarıyla hafızalara kazınan, Michael Haneke’den “Amour”, Christian Mungiu’nun Cannes Film Festivali’nde 2 ödül birden kazanan son filmi “Beyond the Hills”, Ken Loach'un Cannes'da Jüri Özel Ödülü alan filmi “Angel's Share”, önce Sundance’te Jüri Büyük Ödülü’nü, sonra da Cannes’da en iyi ilk filmlere verilen Camera d’Or ödülünü kazanan Benh Zeitlin’in yönettiği “Beasts of Southern Wild”, Thomas Vinterberg'in yönettiği ve bu yıl Cannes'da Danimarkalı oyuncu Mads Mikkelsen'e En İyi Erkek Oyuncu ödülünü getiren “The Hunt”, Abbas Kiarostami son filmi “Like Someone in Love”, yönetmenliğini Little Miss Sunshine filmiyle büyük beğeni toplayan Jonathan Dayton ve Valerie Faris'in yaptığı “Ruby Sparks”, Brian de Palma’nın son filmi “Passion”.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapacağınız yorumlar bizim için büyük önem arz etmekte olup, sorumluluk sadece size aittir. Bizi enterese etmemektedir. TirajiKomikGazete.com Ekibi